Ook tandenpoetsen moet je leren!
Ook tandenpoetsen moet je leren!

Introtekst

n.t.b.

Rust en regelmaat

Een goed begin van de dag is heel belangrijk. Sommige kinderen worden heel vroeg wakker en andere kinderen slapen juist lang uit. Kijk of er geen zaken zijn zoals te veel licht of geluid, waardoor uw kind te vroeg wakker word. Maakt u uw kind wakker doe het dan op een rustige manier. Een vast slaapritme is heel belangrijk het betekent op tijd naar bed en op tijd weer opstaan.

Tandenpoetsen

Een gezond gebit bevordert de algehele gezondheid van uw kind. Maak er een leuk moment van en doe het minimaal twee keer daags en liever meer. Let op, goed tandenpoetsen is ook voor jonge kinderen heel belangrijk! In het begin moet u helpen, maar uw kind kan het al snel zelf. Let wel op dat uw kind het ook echt doet. Een kleine beloning bijvoorbeeld; sparen voor een uitje naar de kinderboerderij of samen buitenspelen kan goed helpen.

Voeding & aandacht

Met een goed ontbijt zorgt u dat uw kind genoeg energie binnenkrijgt om de dag goed te starten. Het is ook een moment om te genieten van uw kind. Praat veel met uw kind, want daar leert het veel van.