Gratis Kraampakket
Alle spullen klaar voor de kleine?

Het kraampakket

Bij de bevalling en voor de eerste verzorgingsdagen van de baby zijn speciale middelen nodig. Deze middelen samen heet het kraampakket. Hierin zitten spulletjes die je echt nodig hebt voor de eerste weken na de bevalling. Zorg ervoor dat je het pakket in de zevende maand van je zwangerschap in huis hebt.

Vraag om een kraampakket bij je zorgverzekeraar

Als je aanvullend verzekerd bent, dan kun je gratis een kraampakket opvragen bij je zorgverzekeraar. Krijg je dit pakket niet, dan kun je een pakket kopen bij de apotheek. Soms verkopen drogisten ook kraampakketten. Maar je kunt ook zelf je kraampakket samenstellen.

Gratis babypakket

Verschillende winkels en babysites hebben een gratis babypakket voor je klaar liggen. Het zijn meestal spulletjes zoals een speen, pampers en babyvoeding. Heel handig dus! Vaak ontvang je er informatieboekjes en kortingsbonnen bij en naderhand krijg je vaak reclame toegestuurd. Het enige wat je hoeft te doen om een gratis babypakket aan te vragen is een formulier met persoonlijke gegevens invullen. De meeste pakketten moeten na de bevalling worden opgehaald, maar soms worden ze naar je opgestuurd. Ook is er Stichting Babyspullen. Zij zamelen babyspullen in voor ouders die het niet zo breed hebben. Hier kan je een babystartpakket aanvragen als je hier interesse in hebt.

Meer informatie over een gratis babypakket