Leg alles van te voren klaar

Een kleine baby is heel kwetsbaar en heeft heel veel zorg en aandacht nodig. Een goede voorbereiding als je je kindje gaat verzorgen is daarom echt noodzakelijk. Leg alle spullen van tevoren klaar zodat je bij het verschonen of het badje je kindje goed in de gaten kan blijven houden en ongelukken kan voorkomen. Probeer naast de veiligheid ook van het verzorgen en in bad doen een leuk moment te maken voor je baby! Het is namelijk een moment waarbij jij alleen bent met de baby en jullie samen kunnen genieten van het contact.

Veilig op de bank

Een baby ontwikkelt zich soms sneller dan je denkt en kan zich soms sneller omdraaien dan je verwacht. Blijf altijd naast het bed, commode of de bank staan en leg je kleintje ook nooit los op de bank of op bed maar leg er altijd een kussen naast of gebruik een verschoonkussen met opstaande randen om te voorkomen dat je kindje valt.

Meer informatie over veilig verschonen en in bad

  • Op de website van babypark.nl kun je een handig overzicht downloaden hoe je je huis veilig maakt voor je kleintje.
  • Heb je nog een vraag over je baby veilig in bad doen of verschonen?┬áDe medewerkers van het Centrum Jeugd en Gezin zijn er voor jou om jouw vraag te beantwoorden. Dit kan telefonisch, per e-mail of tijdens hun inloopspreekuur bij jou in de buurt.