Je bent zwanger, gefeliciteerd!

Een mooie tijd breekt aan. Maar als je geen goed huis, te weinig inkomen of schulden hebt is het moeilijk om te genieten van je zwangerschap. Het zorgt voor stress en onzekerheid. Zeker als je zelf geen oplossing meer ziet en er niemand is die je kan helpen. Die stress is niet alleen erg zwaar voor jou, het is ook schadelijk voor de gezondheid van je kindje. Moeders van Rotterdam kan je helpen om je problemen op te lossen en stress tijdens de zwangerschap te voorkomen.

Hoe werkt het?

Je kan jezelf aanmelden bij Moeders van Rotterdam door het aanmeldformulier in te vullen. Ook kan je het contactformulier invullen en wordt er contact met je opgenomen. Verder kan je worden aangemeld door een professional zoals een verloskundige of gynaecoloog. Na de aanmelding komen we bij je langs voor een kennismakingsgesprek. Dat kan bij jou thuis, maar als je het prettiger vindt mag je natuurlijk ook naar ons komen. Samen maken we een plan om je problemen aan te pakken. Daarna gaan we zo snel mogelijk aan de slag.

Wat doen we?

Alles wat we doen, doen we samen. Je staat er niet langer alleen voor. We helpen je bijvoorbeeld met het aanpakken van je schulden, maar we kunnen je ook helpen met gezondheidsproblemen, je huis, opvoedingsproblemen of bijvoorbeeld het inrichten van de babykamer als je geen of weinig babyspullen hebt.

Waarom doen we dit?

Moeder zijn is één van de mooiste taken in het leven, maar ook één van de moeilijkste. Als je stress hebt, dan moet die stress zo snel mogelijk naar beneden. Niet morgen, maar vandaag. Door samen problemen aan te pakken ontstaat voor jou rust en kun je alle aandacht richten op je zwangerschap en de opvoeding van je kindje. Daarom zullen we voor een langere periode samen met jou aan de slag gaan!

Waarom onderzoek van het programma?

Het Erasmus MC doet onderzoek naar het programma Moeders van Rotterdam. We willen graag weten of de begeleiding die je krijgt jou helpt om je stress te verminderen en je te focussen op je zwangerschap en de opvoeding van je kindje. We doen dit om moeders zoals jij in de toekomst zo goed mogelijk te gaan begeleiden. Meedoen aan het onderzoek is vrijwillig. Tijdens het kennismakingsgesprek geven we informatie over het onderzoek en laten we een informatiebrief bij je achter, zodat je het rustig kunt lezen. Bespreek het ook met je partner, vrienden of familie als je daardoor beter een beslissing kan maken. Uiteraard vinden wij het fijn als je besluit om wel mee te doen aan het onderzoek, maar jij beslist zelf of je meedoet. Als je besluit om niet mee te doen aan het onderzoek, dan hoef je verder niets te doen en krijg je gewoon de begeleiding die je anders ook zou krijgen. Wanneer je wel aan het onderzoek meedoet, ontvang je een VVV-bon ter waarde van 10 euro per keer dat je meedoet aan een meting, tot maximaal 100 euro. Een meting kan bestaan uit alleen maar vragenlijsten of vragenlijsten met een bezoek van de onderzoeker bij jou thuis.