Ewelina

Als de Poolse Ewelina zichzelf aanmeldt bij Moeders van Rotterdam is ze acht maanden zwanger van haar zoon. Doordat Ewelina door haar werkgever ingeschreven is voor een ziektewetuitkering, maar hier geen recht op heeft, ontstaan er grote schulden. Deze schulden geven Ewelina veel stress en omdat de Nederlandse taal nog lastig is voor Ewelina kan ze hier goed hulp bij gebruiken.

Tijdens de zwangerschap verhuist Ewelina van haar huidige woning naar de woning van de vader van haar zoon. Een relatie is er nog niet echt, maar samen willen ze graag hun zoon opvoeden en grootbrengen. Ewelina is hierdoor nog zoekende naar de verhoudingen in huis en moet haar eigen plekje nog vinden.

Om de stress te verminderen helpen de coaches Ewelina met het stellen van positieve doelen voor de toekomst. Tijdens het begeleidingstraject van Moeders van Rotterdam zal Evelina samen met haar coaches aan deze doelen werken. Zo gaat ze aan de slag met het leren van de Nederlandse taal, de financiƫn op orde stellen en de sfeer in huis in kaart brengen. Samen wordt er gekeken naar oplossingen en gewerkt aan een stressvrije omgeving. Ook wordt er aandacht besteedt aan de route die ouders bewandelen in Nederland. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) was bijvoorbeeld nog onbekend voor Ewelina. Door samen met de coaches een afspraak te maken bij het CJG is Ewelina nu in staat om hier haar vervolgafspraken zelfstandig voort te zetten.

Ewelina is actief bezig met het participeren in de samenleving en doet dit middels het project Taalontwikkeling = topsport van Excelsior. Toen de coaches vertelde over dit programma was Ewelina direct enthousiast en zag ze een kans om zich te ontwikkelen. Inmiddels volgt ze al een aantal weken het programma en boekt grote resultaten in haar taalontwikkeling en sollicitatie kennis.

Maak kennis met onze Moeders