Loes

Loes is de trotse moeder van de zes maanden oude Melody. Samen met haar man is zij in maart 2015 aangemeld bij Moeders van Rotterdam door de verloskundigen praktijk Charlois. Het gezin had weinig inkomen en hoge schulden. Er was sprake van een dreigende uithuiszetting, drugsverslaving, een ongezonde leefstijl door roken en een slecht slaap- en eetpatroon.

Samen met de coaches van Bureau Frontlijn heeft het gezin hard gewerkt om hun situatie te verbeteren en na bijna een jaar kan Loes met trots zeggen dat de situatie een stuk stabieler is. Het gezin staat inmiddels onder bewind, wat een hoop financiƫle rust met zich meebrengt. Hierdoor is er meer ruimte ontstaan om het huishouden bij te houden en een gezonder leefpatroon na te leven. Loes en haar man zijn veelal positief ingesteld. Ze halen veel energie uit hun dochter Melody en proberen het beste voor haar te doen. Ze zouden graag willen dat zij niet meer onder toezicht hoeft te staan van een gezinsvoogd. Hier werken ze dan ook hard aan door te laten zien hoe goed ze het samen doen.

Naast Bureau Frontlijn krijgt het gezin ondersteuning van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Dankzij het programma Voorzorg van het CJG kreeg Loes extra hulp op het gebied van haar zwangerschap en de hechting en ontwikkeling van haar dochter. Loes geeft aan dat zij het erg prettig vindt dat er direct vanaf het begin een duidelijke afstemming is tussen beide organisaties zodat het voor haar heel helder is wie wat voor haar kan betekenen. Bureau Frontlijn ondersteund met praktische zaken zoals de administratie en financiƫn, Voorzorg biedt ondersteuning bij de opvoeding van Melody.

Maak kennis met onze Moeders