Lois

Lois is een sterke vrouw met een enorm doorzettingsvermogen. Ze heeft zichzelf aangemeld bij Moeders van Rotterdam nadat ze op haar 19e zwanger raakte. Omdat het vanuit het christelijke geloof niet is toegestaan om zwanger te raken voor het huwelijk had zij geen ondersteuning meer vanuit haar familie. Lois moest dus snel een eigen plek vinden, want thuis was er geen ruimte voor een baby.

Samen met de coaches van Moeders van Rotterdam heeft zij alle mogelijkheden onderzocht. Via Futuro, een jongerenservicepunt, krijgt Lois een tijdelijke woning aangeboden in een voormalig kinderopvangpand. Deze oplossing neemt een grote stressfactor weg en stelt Lois in staat haar zwangerschap in een veilige, stabiele omgeving te volbrengen en weer positief naar de toekomst te kijken.

Lois heeft in een korte tijd veel bereikt. Vanuit de tijdelijke ruimte heeft Lois wekelijks gereageerd op aangeboden huurwoningen en een maand na de bevalling heeft ze een woning toegewezen gekregen. Ze heeft zelfstandig betalingsregelingen getroffen met verschillende schuldeisers en is begonnen met het aflossen van schulden. Een maand na haar bevalling is zij ‘nog even’ naar school gegaan om een toets te maken en heeft deze ook gehaald. In februari 2016 (twee maanden na de geboorte) wil zij haar studie Verzorgende IG weer volledig voortzetten.

Dit voorbeeld is typisch Lois. Als zij iets wil, dan gaat zij ervoor. Ze doet er alles aan om haar dochtertje zo goed mogelijk op te voeden en is super blij met haar nieuwe huisje. Een prachtige plek waar zij een mooie toekomst kan opbouwen met haar dochtertje.

Maak kennis met onze Moeders