Lucie

Toen we Lucie voor het eerst ontmoetten zagen we een lieve, hoogzwangere vrouw die dringend hulp nodig had. De relatie met de vader van haar baby was stukgelopen en Lucie was door hem op straat gezet. Zonder netwerk of familie in Nederland dreigde Lucie op straat te moeten slapen. Om deze acute crisis op te lossen is Lucie onder begeleiding van Moeders van Rotterdam ondergebracht in een noodwoning. Vanuit deze situatie is haar geleerd hoe zij op huurwoningen kan reageren en hoe een urgentie aanvraag voor een woning wordt gedaan

Omdat Lucie nog niet goed Nederlands kan lezen hebben haar coaches haar geholpen met het lezen van brieven en het contact opnemen met instanties voor bijvoorbeeld de aanvraag van haar zwangerschapsuitkering. Daarnaast heeft het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam op aanvraag van Moeders van Rotterdam geld aan Lucie geschonken waarmee zij meubels en babyspullen kon kopen.

Inmiddels is Lucie bevallen van een gezonde dochter. Door haar motivatie en het doorzettingsvermogen is ze sterk gebleven in een zware en lastige periode en vastbesloten alle stappen te zetten om haar dochter op te laten groeien in een stabiele en veilige omgeving. Wij zeker dat zij haar dochter een liefdevolle en goede toekomst gaat bieden.

Maak kennis met onze Moeders