Mounik

Bij het eerste huisbezoek is Mounik drie maanden zwanger. Ze is belast met een dubbele hernia en hierdoor arbeidsongeschikt. Mounik is al moeder van drie kinderen en net gescheiden van de vader. De relatie bezorgde haar veel stress en ook de schulden liepen met de dag op. Mounik is radeloos en geeft aan niet meer goed te kunnen slapen van de stress. Daarnaast is de zwangerschap door haar hernia erg pijnlijk.

Om de stress te verminderen heeft Mounik samen met haar coaches aan verschillende doelen gewerkt. Zo heeft zij een voedselbank aanvraag ingediend, overzicht gebracht in de financiƫn en de medische voorzieningen in haar huis en de babyspullen in orde gemaakt. Ook is het contact hersteld met haar ex-man, heeft ze een zwangerschapsplan opgesteld en is er wekelijkse huiswerkbegeleiding voor de oudere geregeld.

Op het moment dat Mounik gaat bevallen houdt haar begeleider contact. Ze weet dat het netwerk van Mounik klein is en is aanwezig bij de bevalling om haar te steunen. Met Mounik en de baby gaat het goed. Vervolgstap is een plan voor de toekomst. Mounik wil zich graag verder ontwikkelen en weer meedoen in de maatschappij.

Maak kennis met onze Moeders