Sarah

Sarah en haar partner zijn sinds 30 maart 2016 in begeleiding. Sarah is afkomstig uit Kameroen. Ze woont sinds november 2015 in Nederland. Sarah is met 37 weken zwangerschap aangemeld door de Pauluskerk in Rotterdam. Ze gaf aan veel stress te ervaren door onzekerheid over haar verblijfstatus in Nederland en problemen met haar huisbaas in verband met achterstallig onderhoud van haar woning.

Op 9 april 2016 bevalt Sarah van een prachtige zoon. De coaches hebben haar onder andere ondersteuning geboden bij het verzamelen van een complete baby-uitzet, de hechting tussen ouders en kind, het aanvragen van een postadres, de erkenning van de baby door vader, het oefenen met de Nederlandse taal, de IND procedure en het vinden van een geschikte woning.

In de korte tijd dat Sarah in Nederland is werkt zij hard aan het leren van de Nederlandse taal. Ze volgt met veel plezier taallessen en doet samen met haar coaches de opdrachten. Op dit moment heeft het gezin een nieuwe woning waar zij fijn wonen. Het is een gezellig huis en Sarah zet graag muziek van Marco Borsato, Guus Meeuwis, Andre Hazes of een Nederlandse kinderliedje op.

Sinds december 2016 heeft haar zoontje een verblijfsvergunning. Dit is een belangrijke stressfactor minder. Sarah zelf zit nog steeds in de procedure, maar ze is gedreven en gemotiveerd en hoopt samen met haar gezin een toekomst in Nederland op te bouwen.

Maak kennis met onze Moeders