Sika

Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. De liefde en de hechte band tussen moeder en kind spat van deze foto af.

Toen Sika 18 weken zwanger was belde ze wanhopig met Moeders van Rotterdam. Er speelde diverse problemen op het gebied van huisvesting en financiën. Onder ander door een taalbarrière was Sika niet in staat goed met betrokken instanties te communiceren en een oplossing te realiseren. Het gevolg, veel stress.

Samen met haar coaches heeft Sika haar problemen aangepakt en een gezonde zwangerschap doorlopen. Nu de rust in het gezin is weer gekeerd wordt een ander belangrijk punt aangepakt, het leren van de Nederlandse taal en cultuur. Want Sika is klaar voor werk en wil graag aan de slag. Ze is super gemotiveerd en in staat om over haar eigen grenzen te kijken.

Dit geldt ook voor de opvoeding van haar zoontje Maximiliaan. Zo is het in de Afrikaanse cultuur bijvoorbeeld niet gebruikelijk voor een moeder om te spelen met haar baby. Sika probeert alle tips en oefeningen die zij krijgt uit en ziet het positieve effect hiervan op haar kindje. Zo begint de kleine meteen te schaterlachen als mama doet alsof er ‘een muisje aan gekropen’ komt.

Maak kennis met onze Moeders