Stichting De Verre Bergen

Stichting De Verre Bergen stelt kennis en kapitaal beschikbaar voor gedurfde ideeën in Rotterdam. Samen met individuen, organisaties en instellingen ontwikkelen wij programma’s die op een vernieuwende manier maatschappelijke problemen in de stad aanpakken. Deze programma’s worden onderzocht op effectiviteit om uiteindelijk een meetbare en duurzame impact op de stad te hebben.

Moeders van Rotterdam is één van deze innovatieve interventies. Het programma voorkomt een verstoorde ontwikkeling van het kind tijdens de zwangerschap en de eerste levensjaren door een integrale aanpak van multi-problematiek, waarin vroeg ingrijpen, stress reductie en intensieve begeleiding centraal staan. Hiermee pakt Moeders van Rotterdam een grootschalig en urgent probleem voor de stad op een vernieuwende manier aan.
Met de ondersteuning van Moeders van Rotterdam beogen wij een bewezen interventie te ontwikkelen die leidt tot een effectieve ondersteuning van de groep zeer kwetsbare zwangere vrouwen in Rotterdam. Daarnaast streven wij ernaar dat deze werkwijze vervolgens succesvol wordt ingebed binnen stedelijke zorginstellingen en de wijkteams.

Een beschrijving van onze overige partners volgt spoedig.